diumenge, 11 de març del 2012

Mars Express

Mars Express és una missió que encara es du a terme per l'Agència Espacial Europea i que va començar el 2003. Aquesta missió consistia en enviar un orbitador i un aterriçador al planeta Mart. La paraula "Express" fou elegida per a la missió ja que quan varen llançar a l'espai la nau Mart i la Terra es trobaben a una distància molt propera. L'orbitador anomentat Mars Express Orbiter havia de recopilar informació sobre l'atmosfera i l'aterriçador Beagle 2 havia de recopilar informació sobre la superfície i l'ambient del planeta buscant proves d'una possible pasada vida al pasat al planeta i de la seua composició. El problema fou que l'Agència Espacial Europea mai va aconseguir contactar amb el Beagle 2 una vegada devia haver pres terra al planeta roig. Afortunadament el Mars Express Orbiter està actualment en la orbita de Mart investigant, fent fotos amb la seua càmera d'alta definició i fent descobriments.


 
Una de les fotos que ens ha trasmés es aquesta.

Aquesta foto mostra com el vent arrosega particules de terra en una direcció.
Per a llegir l'article sencer entreu ací. 
http://translate.google.com/translate?sl=en&tl=es&js=n&prev=_t&hl=es&ie=UTF-8&layout=2&eotf=1&u=http%3A%2F%2Fwww.esa.int%2FesaMI%2FMars_Express%2FSEM1NHTXXXG_0.html&act=url



A aquesta altra foto podem observar un enorme cràter a l'hemisferi sur del planeta i que es creu que fou ocasionat per l'impacte de diversos meteorits.

 


Per últim tenim aquesta foto on el Mars Express Orbiter ha trobat probes de que va haver a Mart un oceà de dimensions molt grans com poden veure a la foto.
  http://sci.esa.int/science-e/www/object/index.cfm?fobjectid=49967

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada